Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητών Υποβρυχίου Κυνηγίου ιδρύθηκε τη 12η Ιανουαρίου 2000, από είκοσι αθλητές υποβρυχίου κυνηγίου. Είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο του Αστικού Κώδικα (όχι αθλητικό σωματείο) και το καταστατικό του εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών με την από 25 Απριλίου 2000, υπ’ αριθμ. 3.033 απόφασή του και καταχωρήθηκε στα βιβλία σωματείων του Πρωτοδικείου Αθηνών την 31η Μαΐου 2000.

DSC00405

Οι λόγοι που συνέβαλαν στη δημιουργία του Π.Σ.Α.Υ.Κ., ήταν τα προβλήματα επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των αθλητών υποβρυχίου αλιείας και της Ομοσπονδίας του αθλήματος (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.), τα οποία ως επί το πλείστον προκαλούνταν από την έλλειψη ενδιαφέροντος και συντονισμού μεταξύ των σωματείων- μελών της Ομοσπονδίας που διατηρούσαν ενεργά τμήματα υποβρυχίου αλιείας. Ορισμένοι από τους αθλητές που είχαν λάβει μέρος στις εθνικές διοργανώσεις αγωνιστικής υποβρυχίου αλιείας, αποφάσισαν να αναλάβουν την πρωτοβουλία ίδρυσης του Π.Σ.Α.Υ.Κ. για να συμβάλουν στην αναβάθμιση και ανάπτυξη του θεσμού της αγωνιστικής υποβρυχίου αλιείας στην Ελλάδα.

Το σωματείο των αθλητών υποβρύχιας αλιείας έχει κύριο σκοπό την προώθηση του αθλήματος στην Ελλάδα. Στα πλαίσια του σκοπού του, το σωματείο δραστηριοποιείται στην κατεύθυνση της αρωγής της εγχώριας Ομοσπονδίας (Ε.Ο.Υ.Δ.Α.) για την άρτια διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και για την κάλυψη των εξόδων αποστολών των εθνικών ομάδων σε διεθνείς αγώνες.

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητών Υποβρυχίου Κυνηγίου

http://www.spear-fishing.gr/

Αγκύλης 78, Νέος Κόσμος  – 11743, Ελλάς

Τηλ. 210.3637305, 210.3635618

Fax: 210.3603113

E-mail: nkambanis@kambanislaw.gr

Αθλητικό Ψαροτούφεκο

Καταστατικό Π.Σ.Α.Υ.Κ.

Λίστα Μελών Π.Σ.Α.Υ.Κ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο