ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ υπ’ αριθμ. 8 TOY ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

 

Στην Αθήνα και στα γραφεία του σωματείου «ΓΛΑΥΚΟΣ», την Τρίτη, 12 του μηνός Φεβρουαρίου έτους 2002 στις 9.30 μ.μ. συγκλήθηκε νόμιμα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ σύμφωνα με τα άρθρα 14 και 16 του καταστατικού αυτού.

Σε σύνολο 12 ταμειακώς τακτοποιημένων μελών παρέστησαν αυτοπροσώπως τα παρακάτω ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη: 1. Καμπάνης Νίκος, 2. Σμυρνιώτης Δημήτρης, 3. Ιωάννου Γιώργος, 4. Δερτιλής Λάμπρος, 5. Περιστέρης Εμμανουήλ, 6. Καράμπελας Ιωάννης, 7. Χρίστης Γεώργιος, 8. Τσέντας Δημήτριος, 9. Δούναβης Γεώργιος και 10. Κουκουνάρης Παναγιώτης, ενώ με εξουσιοδότηση παρέστησαν ακόμη ο 11. Κόλλιας Δημήτριος (εκπροσωπήθηκε από τον Δ. Σμυρνιώτη) και 12. Γιάνκος Εμμανουήλ (εκπροσωπήθηκε από τον Δ. Τσέντα) δηλαδή σύνολικά 15 και επομένως  υπάρχει απαρτία σύμφωνα με το άρθρο 14 του καταστατικού και η Γ.Σ. προχωρεί στην ημερησία διάταξη.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου Νίκος Καμπάνης αναλαμβάνει χρέη προέδρου της Γενικής Συνελεύσεως και ο Γραμματέας του Δ.Σ. Δημήτρης Σμυρνιώτης, χρέη Γραμματέα.

Μετά από χαιρετισμό προς τα μέλη και σύντομη διαλογική συζήτηση, στην οποία έγινε απολογισμός της μέχρι σήμερα πορείας του Συνδέσμου, ο πρόεδρος προχώρησε στη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Θέμα πρώτο: Εισήγηση για την ημερομηνία διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2002.

 

Σύμφωνα με πρόταση του Π.Σ.Α.Υ.Κ., στον κανονισμό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος τέθηκε διάταξη που υποχρεώνει την Ομοσπονδία να ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής του έξι μήνες νωρίτερα. Ο πρόεδρος ζήτησε από τα μέλη να προτείνουν ημερομηνίες για το πρωτάθλημα του 2001, αφού ανακοίνωσε ότι το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο Arraial do Cabo της Βραζιλίας την 6-10 Νοεμβρίου 2002. Το μέλος Γιώργος Δούναβης πρότεινε την 14-15 Σεπτεμβρίου 2001, όμως ο πρόεδρος επισήμανε ότε τότε λαμβάνει χώρα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης στην Πάτρα και η Ομοσπονδία θα είναι απασχολημένη. Ο Δημήτρης Τσέντας επρότεινε το επόμενο Σαββατοκύριακο 21-22 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία η οποία και επεκράτησε με επτά ψήφους υπέρ, έναντι 5 ψήφων υπέρ της 28-29 Σεπτεμβρίου που πρότεινε ο πρόεδρος. Ο πρόεδρος δεσμεύθηκε να προτείνει ο Σύνδεσμος την 21-22 Σεπτεμβρίου 2002 ως ημερομηνία διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2002 στην ΕΟΥΔΑΑΤΚ. Εναλλακτικώς θα πρότεινε την 28-29 Σεπτεμβρίου 2002.

Στο σημείο αυτό αποχώρησε ο Δ. Κόλλιας λόγω κωλύμματος και παρέδωσε έγγραφη εξουσιοδότηση στο δ. Σμυρνιώτη για να τον εκπροσωπήσει στη συνέχεια της Συνελεύσεως.

Θέμα δεύτερο: Επιλογή 5ου και 6ου αθλητή Εθνικής Ομάδας.

Οι Δ. Τσέντας, Γ. Κουτσούγερας, Γ. Χρίστης και Δ. Σμυρνιώτης είχαν προτείνει να γίνεται επιλογή από τους βασικούς αθλητές της ομάδας του 5ου και 6ου αθλητή της αποστολής για να υφίσταται καλύτερη συνεννόηση μεταξύ των μελών της αποστολής κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αντί να προκρίνονται αυτοί από τους επιτυχόντες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Η Συνέλευση μετά από έντονη διαλογική συζήτηση με επιχειρήματα υπέρ και κατά κατεψήφισε την ανωτέρω πρόταση με ψήφους 6 υπέρ και 6 κατά.

Θέμα τρίτο: Διοργάνωση χοροεσπερίδας ΠΣΑΥΚ.

Ο πρόεδρος θύμισε στα μέλη ότι κατά τη λήξη της τελευταίας Γ.Σ. είχαν τοποθετηθεί θετικά στην πρόταση για διόργάνωση χοροεσπερίδας υπό την αιγίδα του Συνδέσμου, ώστε να αποκτηθούν κάποια έσοδα για τις ανάγκες του. Έτσι το Δ.Σ. αποφάσισε να διοργανώσει την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου 2002 στο κέντρο TABOO (οδός Αντήνορος 42, δίπλα στο ξενοδοχείο CARAVEL) με πρόγραμμα των Μακεδόνα, Κούκα σε σκηνοθεσία Σ. Κραουνάκη. Στη χοροεσπερίδα θα υπάρχει λαχειοφόρος αγορά και η τιμή πρόσκλησης θα είναι 30 ευρώ (περιλαμβάνεται πλήρες γεύμα). Η Συνέλευση υπερψήφισε με παμψηφία την πρόταση του προέδρου.

Θέμα τέταρτο: Περίπτερο σε έκθεση Κυνήγι και Ψάρεμα.

Ο πρόεδρος πρότεινε στη Συνέλευση να εγκρίνει τη συμμετοχή του ΠΣΑΥΚ στην έκθεση Κυνήγι και Ψάρεμα, η οποία θα λάβει χώρα στην Αθήνα 13-17 Απριλίου. Ο πρόεδρος είχε εξασφαλίσει τη δωρεάν παραχώρηση περιπτέρου από τον επιχειρηματία Δημοσθένη Βαρβέρη. Η Συνέλευση υπερψήφισε με παμψηφία την πρόταση του προέδρου.

Θέμα πέμπτο: Δημοσιογράφοι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ο Δ. Τσέντας επεσήμανε και το γεγονός της μη πρέπουσας συμπεριφοράς των δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια του αγώνα και έθεσε ζήτημα τροποποίησης των σχετικών διατάξεων του κανονισμού. Ο Δ. Τσέντας εισηγήθηκε οι δημοσιογράφοι να έχουν όλοι μαζί μία βάρκα, να είναι δηλωμένοι όλοι από τα μέσα τα οποία εκπροσωπούν από την προηγούμενη του αγώνα, να μην επιτρέπεται να έχουν στη βάρκα όπλα, GPS και βυθόμετρα. Ο πρόεδρος τονίζει οτι η απαγόρευση όπλων και αναπνευστικών συσκευών καλύπτεται από τον υπάρχοντα κανονισμό, όπως επίσης και η δήλωση τους την προηγουμένη του αγώνα, αφού απαιτείται γραπτή άδεια του Αλυτάρχη.

Για το υπόλοιπο περιεχόμενο της η Συνέλευση υπερψήφισε με παμψηφία την πρόταση του Δ. Τσέντα.

Θέμα έκτο: Δημιουργία ιστοσελίδας στο διαδίκτυο.

Ο Πρόεδρος εισηγείται στη Συνέλευση τη δημιουργία ιστοσελίδας του Συνδέσμου στο διαδίκτυο. Το έργο είχε αναλάβει να εκπονήσει δωρεάν ο Γιώργος Στριγάρης μέσω της δικής του σελίδας spearfishing.gr, αλλά λόφω φόρτου εργασίας αποφάσισε τελικώς να λήξει και τη δική του ιστοσελίδα. Συνεπώς η δημιουργία της ιστοσελίδας του Συνδέσμου θα ανατεθεί με αμοιβή σε εταιρία, κατόπιν διενέργειας ελέγχου αγοράς. Η Συνέλευση υπερψήφισε με παμψηφία την πρόταση του προέδρου.

Θέμα έβδομο: Έγκριση πρότασης μελών του Σωματείου για εισήγηση στην ΕΟΥΔΑΑΤΚ Κανονισμού Πανελληνίου Πρωταθλήματος με διεξαγωγή δύο αγώνων χωρίς σκάφη επί πλέον του καθιερωμένου αγώνα κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους.

Επειδή η ώρα ήταν προχωρημένη και πολλά μέλη έπρεπε να αποχωρήσουν, ο Πρόεδρος δεν προχώρησε στη συζήτηση του τελευταίου θέματος και κήρυξε τη λήξη της συνεδρίασης στις 12.00 η ώρα και παρέπεμψε τη συνέχεια της συζητήσεως σε επόμενη Γενική Συνέλευση για να παρθούν οριστικές αποφάσεις στο θέμα αυτό. Πριν φύγουν, ο πρόεδρος υπενθύμισε στα μέλη της εθνικής ομάδας Δ. Τσέντα, Δ. Σμυρνιώτη και Λ. Δερτιλή ότι είναι προσκεκλημένοι από την ΕΟΥΔΑΑΤΚ την προσεχή Παρασκευή  15.2.2002 για να τιμηθούν κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας της Ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος της Γ.Σ.                        Ο Γραμματέας της Γ.Σ.

Νικόλαος Καμπάνης                          Δημήτρης Σμυρνιώτης.