ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ υπ’ αριθμ. 11 TOY ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

 

Στην Αθήνα και στα γραφεία των σωματείων «ΓΛΑΥΚΟΣ» και «AIDA», την Τρίτη, 11 του μηνός Μαρτίου του έτους 2003 στις 9.30 μ.μ. συγκλήθηκε νόμιμα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ σύμφωνα με τα άρθρα 14 και 16 του καταστατικού αυτού.

Σε σύνολο 7 ταμειακώς τακτοποιημένων μελών παρέστησαν αυτοπροσώπως τα παρακάτω ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη: 1. Καμπάνης Νίκος, 2. Σμυρνιώτης Δημήτρης, 3. Δερτιλής Λάμπρος, 4. Χρίστης Γιώργος, 5. Μαμάσης Κώστας, 6. Περιστέρης Μανώλης, ενώ με εξουσιοδότηση παρέστη ακόμη ο 7. Μπίμπας Βασίλειος (εκπροσωπήθηκε από τον Ν. Καμπάνη) δηλαδή σύνολικά 7 και επομένως  υπάρχει απαρτία σύμφωνα με το άρθρο 14 του καταστατικού και η Γ.Σ. προχωρεί στην ημερησία διάταξη.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου Νίκος Καμπάνης αναλαμβάνει χρέη προέδρου της Γενικής Συνελεύσεως και ο Γραμματέας του Δ.Σ. Δημήτρης Σμυρνιώτης, χρέη Γραμματέα.

Μετά από χαιρετισμό, ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη προ ημερησίας διατάξεως για συγκεκριμένα θέματα:

Α) Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βραζιλίας υπήρξε μια χαμένη ευκαιρία για να σημειώσουν τα Ελληνικά χρώματα μια σημαντική επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο. Κύρια αιτία υπήρξε η μείωση των ημερών αναγνώρισης, λόγω κρυολογημάτων. Επίσης, παρότι το κλίμα στην ομάδα ήταν πολύ καλό, καταγράφηκε και πάλι η ανάγκη περισσότερης εξουσίας στο πρόσωπο του αρχηγού της αποστολής. Η ομάδα ήρθε παρόλα αυτά 10η (για πρώτη φορά σε ωκεανό) και ο Β. Μπίμπας «χτύπησε» το μεγαλύτερο ψάρι του αγώνα (επίσης για πρώτη φορά).

Β) Όπως και πέρσι, έτσι και εφέτος, στις 9-10 Οκτωβρίου 2003, το μέλος μας, Μανώλης Περιστέρης και ο Ν.Ο. Λήμνου διοργανώνουν λαμπρό αγώνα υποβρυχίου κυνηγίου στην Κάσο (2nd Spearfishing Champions League) με προσκλήσεις πρωταθλητών από Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Μάλτα. Ο αγώνας θα έχει χρηματικά έπαθλα για τις τρεις πρώτες ομάδες και δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν Ελληνικές ομάδες στις οποίες θα  μετέχει κάποιος αθλητής που θα έχει υπάρξει μέλος της εθνικής ομάδας.

Γ) Τα μέλη του Σωματείου Δημήτρης Τσέντας και Μανώλης Γιάνκος ζήτησαν από την Ομοσπονδία να τους στείλει στο Mali Losinj της Κροατίας για το 5ο στάδιο του εφετεινού Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Αυτό το Κύπελλο διεξάγεται κάθε χρόνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και μέχρι σήμερα μόνο ο Ρομπέρτο Κάλιτς έχει πάρει μέρος στο Κύπελλο αυτό και μάλιστα τη μία χρονιά, ανεπίσημα. Η Ομοσπονδία αρνήθηκε να στείλει τα δύο ανωτέρω μέλη μας με την πρόφαση ότι δεν της είχε σταλεί επίσημα η προκήρυξη, ότι ο Μανώλης Γιάνκος δεν μετείχε στο περσινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και ότι ο Δ. Τσέντας επικοινώνησε ιδιωτικά με τους διοργανωτές, δίνοντας την εντύπωση ότι παρακάμπτει την Ομοσπονδία.

Δ) Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα  θα ανατεθεί το πιθανότερο στον όμιλο «ΑΛΙΑΣ» Πορτοχελίου και θα διεξαχθεί στις 5-6 Ιουλίου 2003, καθώς αργότερα υπάρχουν οι αγώνες του Πανευρωπαϊκού (17-21 Σεπτεμβρίου) στην Πορτογαλία  και ο διεθνής αγώνας της Κάσου.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος προχώρησε στη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Θέμα πρώτο: Έγκριση πρότασης μελών του Σωματείου για εισήγηση στην ΕΟΥΔΑΑΤΚ Κανονισμού Πανελληνίου Πρωταθλήματος με διεξαγωγή δύο αγώνων χωρίς σκάφη επί πλέον του καθιερωμένου αγώνα κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους.

 

Ο πρόεδρος διευκρίνισε ότι ετοιμάζει το γραπτό σχέδιο του νέου κανονισμού προς πρόταση στην Ομοσπονδία. Ότι η μόνη λεπτομέρεια που απομένει είναι το πότε θα θεωρείται έγκυρο το πρωτάθλημα. Δηλαδή, εάν δεν πραγματοποιηθεί ένας εκ των τριών προβλεπομένων αγώνων, θα έχουμε έγκυρο πρωτάθλημα και πρωταθλητή; Μετά από σύντομη διαλογική συζήτηση, η Συνέλευση συμφώνησε παμψηφεί να μπορούν να προκηρύσσονται λιγότεροι αγώνες και να αναδεικνύεται σύμφωνα με αυτούς ο πρωταθλητής, εφόσον για τεχνικούς λόγους, δεν είναι δυνατόν να διοργανωθούν όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος.

Θέμα δεύτερο: Έγκριση πρότασης μελών του Σωματείου για τις ελάχιστες προϋποθέσεις συμμετοχής σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Στην τελευταία Συνέλευση το μέλος Ρομπέρτο Κάλιτς πρότεινε να θεσμοθετηθεί ως προϋπόθεση συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα να απαιτείται πτυχείο ελεύθερης κατάδυσης 3ου επιπέδου ΕΟΥΔΑΑΤΚ, επειδή πλέον με την ατομική μορφή του ο αγώνας εγκυμονεί κινδύνους για παιδιά που μπορεί να έρθουν για πρώτη φορά σε αγώνα. Ο Πρόεδρος παρατήρησε ότι μπορεί να υπάρξουν προβλήματα με τα υφιστάμενα δελτία αθλητών, τα οποία νομίμως έχουν ήδη εκδοθεί. Μπορεί κάποιοι αθλητές να εμφανισθούν με θεωρημένα δελτία και ενδεχομένως να διατυπώσουν δίκαια παράπονα για την απαγόρευση συμμετοχής τους. Μετά από σύντομη διαλογική συζήτηση, η Συνέλευση συμφώνησε παμψηφεί να προταθεί στην Ομοσπονδία να επιλέξει εκείνη τον νόμιμο τρόπο με τον οποίο θα υιοθετήσει την πρόταση του σωματείου μας. Αποφασίστηκε να προταθεί στην Ομοσπονδία ή να τροποποιηθεί ο κανονισμός, ή να μην εκδίδονται πλέον δελτία αθλητών υποβρυχίου κυνηγίου, αν δεν υπάρχει πτυχίο 3ου επιπέδου ελεύθερης κατάδυσης Ε.Ο.Υ.Δ.Α.Α.Τ.Κ..

Λόγω του προχωρημένου της ώρας, το τελευταίο θέμα αναβλήθηκε για επόμενη Γενική Συνέλευση και σε αυτό το σημείο ελύθη η συνεδρίασης της Γ.Σ.

Ο Πρόεδρος της Γ.Σ.                          Ο Γραμματέας της Γ.Σ.

Νικόλαος Καμπάνης                           Δημήτρης Σμυρνιώτης.