ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ υπ’ αριθμ. 28 TOY ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

 

Στην Αθήνα και στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας, την Δευτέρα, 28 του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2011 στις 21.00 μ.μ. συγκλήθηκε νόμιμα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ σύμφωνα με τα άρθρα 14 και 16 του καταστατικού αυτού. Σε σύνολο 20 ταμειακώς τακτοποιημένων μελών παρέστησαν αυτοπροσώπως τα παρακάτω ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη: 1. Καμπάνης Νίκος, 2. Δερτιλής Λάμπρος, 3. Δεγαΐτας Ιωάννης, 4. Γιάνκος Εμμανουήλ, 5. Μακρής Κωνσταντίνος, 6. Μπαρσάκης Δημήτριος, 7. Κόλλιας Δημήτριος, 8. Κάλιτς Ρομπέρτο, 9. Νταής Κων/νος, 10. Κωστανάσιος Αντρέας, 11. Μαρίνης Σπυρίδων και 12. Δούναβης Γεώργιος, ενώ με εξουσιοδότηση παρέστη ακόμη ο 13. Σαραντινός Νικόλαος (εκπροσωπήθηκε από τον Ν. Καμπάνη) δηλαδή σύνολικά 13 και επομένως  υπάρχει απαρτία σύμφωνα με το άρθρο 14 του καταστατικού και η Γ.Σ. προχωρεί στην ημερησία διάταξη.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου Νίκος Καμπάνης αναλαμβάνει χρέη προέδρου της Γενικής Συνελεύσεως και το μέλος Γιώργος Δούναβης, χρέη Γραμματέα.

 

Θέμα πρώτο: Απολογισμός Ευρωαφρικανικού Πρωταθλήματος 2011.

 

Ο Πρόεδρος ανέφερε στη Συνέλευση ότι η ομάδα του Ευρωαφρικανικού 2011 έγραψε χρυσή ιστορία για τα Ελληνικά χρώματα στην Πορτογαλία και ότι αξίζει συγχαρητηρίων, καθώς όχι μόνο έδειξε αγωνιστική κλάση, αλλά και απαράμιλλη αφοσίωση στο στόχο ξοδεύοντας από προσωπικά χρήματα για την προετοιμασία της. Η τρίτη θέση σε Ευρώπη και Αφρική έρχεται για πρώτη φορά για τη χώρα μας σε τόσο μεγάλο πρωτάθλημα και φυσικά επισκιάζει και τις καταπληκτικές ατομικές επιδόσεις των Γιάνκου και Μπαρσάκη, οι οποίοι βρέθηκαν στην 6η και 7η θέση της τελικής κατάταξης, αντίστοιχα. Στον οικονομικό τομέα, τώρα, η αποστολή στοίχισε περίπου € 15.000, εκ των οποίων τα € 6.500 έβαλαν οι ίδιοι οι αθλητές από την τσέπη τους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Μανώλης Γιάνκος είχε με προσωπικά του έξοδα προετοιμαστεί στο Peniche και μία εβδομάδα τον περασμένο Ιούλιο και η συμβολή του στην εξεύρεση βαρκών και στέγης υπήρξε καταλυτική. Τέλος, ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στη βοήθεια που προσέφερε ο Γ. Στούπας, ο οποίος με προσωπικά του έξοδα ακολούθησε την αποστολή και βοήθησε την προετοιμασία του Δημήτρη Μπαρσάκη, αλλά και όλη την ομάδα.

 

Θέμα δεύτερο: Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2012.

 

Ο πρόεδρος ανέφερε στη Συνέλευση ότι η μοναδική υποψηφιότητα που υπάρχει για την ανάληψη των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων 2012 είναι αυτή του Ιάσονα Βόλου για τις 27, 28 και 29 Απριλίου 2012. Με την οικονομική κρίση να μαστίζει τη χώρα είναι ευτύχημα που έστω κι ένας όμιλος δέχεται να αναλάβει τη διοργάνωση του πρωταθλήματος και μάλιστα θέλει να συνδιοργανώσει και το ομαδικό την Κυριακή σε διαφορετική τράπεζα. Επειδή το ομαδικό πέρσι συγκέντρωσε πολύ λίγες συμμετοχές, η σύμπτυξη των δύο πρωταθλημάτων στον ίδιο τόπο και χρόνο δεν φαίνεται κακή ιδέα αφού σίγουρα κάποιοι από το ατομικό θα συμμετάσχουν και στο ομαδικό. Ο πρόεδρος πρότεινε στη συνέλευση να εγκρίνει την εισήγηση προς την Επιτροπή Υποβρύχιας Αλιείας της Ομοσπονδίας να ανατεθούν και τα δύο πρωταθλήματα στον Ιάσονα Βόλου. Μετά από συζήτηση η Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την ανωτέρω πρόταση του προέδρου.

 

Θέμα τρίτο: Χρήση φακού στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

 

Ο πρόεδρος της Συνέλευσης  ανέφερε ότι το μέλος Γιάννης Σιδέρης του είχε ζητήσει να επαναφέρει προς συζήτηση το ζήτημα του φακού στα πανελλήνια πρωταθλήματα, αλλά τελικώς δεν φαίνεται να θέλησε να το υποστηρίξει, αφού σήμερα απουσιάζει καίτοι ειδοποιήθηκε για τη Συνέλευση. Στο σημείο αυτό ζήτησε το λόγο το μέλος Α. Κωστανάσιος και υποστήριξε πω και εκείνος θα ήθελε να ξανασυζητηθεί το ζήτημα του φακού. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση κατά την οποία εκφράστηκαν από τα μέλη κυρίως οι εξής απόψεις: 1) Ότι θα είναι πισωγύρισμα να ανατραπεί μια κατάσταση που οι ίδιοι οι αθλητές δημιούργησαν χωρίς προφανή λόγο, αφού μόνο θετικές συνέπειες είχε η μη χρήση του φακού στα δύο πρωταθλήματα που ήδη διεξήχθησαν. Οι ναυτικοί όμιλοι είναι ιδιαίτερα πρόθυμοι να αναλάβουν να διοργανώσουν τα πρωταθλήματα, αφού κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι θα γίνει ζημιά στα ιχθυαποθέματα, αγωνιστικά δεν φαίνεται να υπάρχουν αστάθμητες επιπτώσεις, υπάρχει πλέον πλουραλισμός στις τεχνικές ψαρέματος στο πρωτάθλημα και το σημαντικότερο, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει ή και να τιμωρήσει πλέον τους αθλητές για παραβίαση της αλιευτικής νομοθεσίας. 2) Υπάρχει ζήτημα ασφάλειας, καθώς χωρίς το φακό οι αθλητές «τραβούν» τις βουτιές τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν. 3) Εφόσον στο εξωτερικό οι περισσότεροι αγώνες γίνονται με χρήση φακού, η απαγόρευσή του θα επηρεάσει το αγωνιστικό αποτέλεσμα και κατ’ επέκταση και την επιλογή της εθνικής ομάδας. Μετά από διαλογική συζήτηση η Γ.Σ. με ψήφους 8 υπέρ και 4 κατά αποφάσισε κατά της πρότασης και συγκεκριμένα ότι δεν θα πρέπει να τροποποιηθεί ο κανονισμός του πανελληνίου πρωταθλήματος.

 

Θέμα τέταρτο: Συγχώνευση του Κυπέλλου Νέων με τον αγώνα του Γλαύκου «Αλκυόνη 2012».

 

Ο πρόεδρος, λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία θα εμποδίσει πολλούς να συμμετάσχουν, αλλά και των πενιχρών οικονομικών του συλλόγου, πρότεινε στη Συνέλευση να μη διεξαχθεί εφέτος αυθύπαρκτη διοργάνωση του Κυπέλλου Νέων, αλλά να αθλοθετηθεί το 6ο Κύπελλο αυτό για την καλύτερη ομάδα της κατάταξης του 17ο Κυπέλλου Αλκυόνη 2012 που θα αποτελείται από αθλητές μη έχοντες λάβει μέρος σε πανελλήνιο πρωτάθλημα υ/β αλιείας. Η 17η Αλκυόνη θα διοργανωθεί από το Γλαύκο στις 12 Φεβρουαρίου 2012 στην ευρύτερη περιοχή του βόρειου Ευβοϊκού. Η συνέλευση ομόφωνα ενέκρινε την πρόταση του προέδρου.

 

Θέματα πέμπτο και όγδοο: Χορηγίες για την αποστολή της εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2012 στην Ισπανία και διαφημίσεις στην ιστοσελίδα του Π.Σ.Α.Υ.Κ.

 

Ο πρόεδρος της Συνελεύσεως επαναλαμβάνει ότι το ταμείο του Συνδέσμου είναι σχεδόν άδειο και επισημαίνει ότι αν δεν βρεθεί κεντρικός χορηγός για την εθνική το 2012, ο Σύνδεσμος θα είναι ανίκανος να την ενισχύσει να πάει με αξιώσεις σε ένα πρωτάθλημα που μπορεί να κάνει πολύ μεγάλα πράγματα. Ο πρόεδρος δεσμεύθηκε να αποτανθεί στους χορηγούς του 2011 για ανανέωση της χορηγίας τους. Όσον αφορά την ιστοσελίδα του Συνδέσμου και τις διαφημίσεις σε αυτήν έναντι € 300 ετησίως, ο πρόεδρος ανέφερε ότι η εκτίμηση του είναι ότι οι χορηγοί δεν θα ανανεώσουν τις διαφημίσεις τους, αφού η οικονομική συγκυρία είναι κάκιστη.

 

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι πρέπει το έργο της προώθησης των χορηγών της εθνικής ομάδας και παρακολούθησης της προβολής τους να αναλάβει μία ομάδα μελών του ΠΣΑΥΚ, καθώς ο ίδιος δεν είναι πλέον σε θέση να το παρακολουθεί. Το έργο αυτό μετά από συζήτηση ανέλαβε το μέλος Δημήτρης Μπαρσάκης. Το έργο της προώθησης και παρακολούθησης των διαφημίσεων της ιστοσελίδας ανέλαβε ο Γιάννης Δεγαΐτας.

 

Θέμα έκτο: Εγγραφή νέων μελών τα οποία δεν θα πληρούν τις προϋποθέσεις για αυτοδίκαιη εγγραφή στον ΠΣΑΥΚ.

 

Ο πρόεδρος αναφέρει ότι μετά από 11,5 χρόνια λειτουργίας ο Π.Σ.Α.Υ.Κ. έφερε σε πέρας ένα γιγάντιο έργο αποκατάστασης του κύρους και της θεσμικής λειτουργίας του πανελληνίου πρωταθλήματος και της επιλογής και λειτουργίας της εθνικής ομάδας και πλέον ήλθε η ώρα να προσπαθήσει να δημιουργήσει και την πολυπόθητη υποδομή στο άθλημα και κεντρικά, αλλά κυρίως στην περιφέρεια. Για το έργο αυτό, ο πυρήνας των 20 ενεργών μελών του Συνδέσμου ούτε επαρκεί, ούτε δύναται πλέον να το προωθήσει, καθώς τα χρόνια έχουν παρέλθει και όλοι έχουν αποκτήσει περισσότερες ευθύνες και διαθέτουν λιγότερο χρόνο. Θα πρέπει, συνεπώς, αν ο Σύνδεσμος θέλει πραγματικά να φέρει την Ελληνική Υποβρύχια αλιεία σε άλλη διάσταση, να ζητήσει τη συνδρομή νέων μελών. Δυστυχώς στα πανελλήνια πρωταθλήματα δεν μετέχουν πολλοί αθλητές και η δυνατότητα εγγραφής νέων μελών έχει περιοριστεί πολύ. Ο Σύνδεσμος έχει ανάγκη από νέο αίμα ικανό να υλοποιήσει το έργο της ανάπτυξης του αθλήματος. Συνεπώς, ο πρόεδρος προτείνει να ενεργοποιηθεί η δεύτερη παράγραφος του άρθρου 3 του καταστατικού, η οποία έχει ως εξής: «Κατ’ εξαίρεση μετά από πρόταση δύο Μελών του Σωματείου και έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των Μελών με πλειοψηφία δύο τρίτων (2/3) των παρόντων μελών, μπορούν να γίνουν μέλη του Σωματείου και πρόσωπα που δεν πληρούν την προϋπόθεση του πρώτου εδαφίου του παρόντος άρθρου.». Με τον τρόπο αυτό δεν θα χρειασθεί τροποποίηση του καταστατικού του Συνδέσμου και θα μπορούν παρά ταύτα να εγγραφούν νέα μέλη με έγκριση της Γ.Σ.. Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή από τη Συνέλευση με μόνη προϋπόθεση τα νέα μέλη να έχουν συμμετάσχει σε έναν τουλάχιστον αγώνα υποβρύχιας αλιείας εγκεκριμένο από την Ε.Ο.Υ.Δ.Α..

 

Θέμα έβδομο: Έκθεση NATEX 2012

 

Ο πρόεδρος αναφέρει στα μέλη ότι η έκθεση NATEX 2012 θα γίνει το Μάρτιο του 2012 και ότι αν ο Σύνδεσμος θέλει να έχει δικό του περίπτερο, θα πρέπει κάποια από τα μέλη να αναλάβουν την εκπόνηση t-shirt και την όλη επιμέλεια του περιπτέρου. Τα μέλη Κώστας Μακρής, Σπύρος Μαρίνης και Αντρέας Κωστανάσιος ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν όλες τις εργασίες που απαιτούνται για το περίπτερο του Συνδέσμου στην ανωτέρω έκθεση.

 

Θέμα ένατο: Εκλογές Ε.Ο.Υ.Δ.Α. 2012

 

Ο πρόεδρος αναφέρει ότι η Ε.Ο.Υ.Δ.Α. θα διενεργήσει εκλογές το έτος 2012, αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες και ότι του προτάθηκε να θέσει υποψηφιότητα για το Δ.Σ.. Με δεδομένη την κακοπιστία ορισμένων μελών προς το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος θα ήθελε πριν αποφασίσει να έχει την έγκριση της συνέλευσης για μια τέτοια υποψηφιότητα. Η Συνέλευση ομόφωνα έδωσε στον πρόεδρο την άδεια να θέσει υποψηφιότητα, αν το επιθυμεί, για το Δ.Σ. της ΕΟΥΔΑ.

Θέμα δέκατο: Διεκδίκηση της διοργάνωσης του 29ου Ευρωαφρικανικού Πρωταθλήματος 2013.

 

Ο πρόεδρος ανέφερε στη Συνέλευση ότι ο Ν. Ο. Σύρου είναι έτοιμος να διεκδικήσει την ανάληψη του 29ου Ευρωαφρικανικού Πρωταθλήματος 2013. Ο πρόεδρος θεωρεί ότι είναι εφικτό να διεξαχθεί το πρωτάθλημα στη Σύρο και ότι αν το νησί καταφέρει να συγκεντρώσει τις βάρκες, τότε η διοργάνωση μπορεί να αυτοχρηματοδοτηθεί από το παράβολο της συμμετοχής των ξένων αποστολών. Επίσης, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Σύρου του οποίου πρόεδρος είναι ο κ. Γιάννης Κεράνης έχει υποσχεθεί μεγάλη βοήθεια στην υλικοτεχνική υποδομή και υποστήριξη του αγώνα. Μετά από συζήτηση η Γ. Σ. του Π.Σ.Α.Υ.Κ. αποφάσισε να ζητήσει από την επιτροπή υ/β αλιείας της Ομοσπονδίας τη διεκδίκηση από την CMAS του 29ου Ευρωαφρικανικού Πρωταθλήματος 2013 για να διεξαχθεί στη Σύρο.

 

Μή υπάρχοντος άλλου θέματος προς συζήτηση, σε αυτό το σημείο ελύθη η συνεδρίαση της Γ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος της Γ.Σ.                                     Ο Γραμματέας της Γ.Σ.
Νικόλαος Καμπάνης                                      Γιώργος Δούναβης