ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ υπ’ αριθμ. 10 TOY ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

 

Στην Αθήνα και στα γραφεία του σωματείου «ΓΛΑΥΚΟΣ», την Τρίτη, 15 του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2002 στις 9.30 μ.μ. συγκλήθηκε νόμιμα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ σύμφωνα με τα άρθρα 14 και 16 του καταστατικού αυτού.

Σε σύνολο 16 ταμειακώς τακτοποιημένων μελών παρέστησαν αυτοπροσώπως τα παρακάτω ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη: 1. Καμπάνης Νίκος, 2. Σμυρνιώτης Δημήτρης, 3. Κουτσούγερας Γεώργιος, 4. Δερτιλής Λάμπρος, 5. Κάλιτς Ρομπέρτο, 6. Κόλλιας Δημήτριος, 7. Κίτσος Ηλίας, 8. Χρίστης Γιώργος, 9. Ιωάννου Γιώργος, 10. Τσουκαλάς Θανάσης ενώ με εξουσιοδότηση παρέστη ακόμη ο 11. Μπίμπας Βασίλειος (εκπροσωπήθηκε από τον Ν. Καμπάνη) δηλαδή σύνολικά 11 και επομένως  υπάρχει απαρτία σύμφωνα με το άρθρο 14 του καταστατικού και η Γ.Σ. προχωρεί στην ημερησία διάταξη.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου Νίκος Καμπάνης αναλαμβάνει χρέη προέδρου της Γενικής Συνελεύσεως και ο Γραμματέας του Δ.Σ. Δημήτρης Σμυρνιώτης, χρέη Γραμματέα.

Μετά από χαιρετισμό, ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη προ ημερησίας διατάξεως για συγκεκριμένα θέματα:

Α) Το πανελλήνιο πρωτάθλημα της Καλαμάτας υπήρξε κατά γενική ομολογία από τα πιο δυνατά των τελευταίων ετών και το γεγονός μας χαροποίησε όλους. Πρέπει όμως να επισημανθεί ότι λίγο έλλειψε να ματαιωθεί επειδή ο διοργανωτής όμιλος δεν είχε μεριμνήσει για την εξεύρεση ικανού αριθμού κριτών. Παρά τις ενέργειες του προέδρου του ΠΣΑΥΚ, οι διοικούντες τον Αίολο, δεν είχαν αντιληφθεί πλήρως την κατάσταση. Επισημάνθηκε από τον πρόεδρο για ακόμη μια φορά πως τα μέλη του συνδέσμου που βρίσκονται στον τόπο του αγώνα για αναγνώριση οφείλουν να έρχονται σε προσωπική επαφή με το διοργανωτή και να υποδεικνύουν σ’ αυτόν τα θέματα που υπάρχουν προς επίλυση.

Β) Στις 13-14 Ιουλίου 2002, το μέλος μας, Μανώλης Περιστέρης και ο Ν.Ο. Λήμνου διοργάνωσαν λαμπρό αγώνα υποβρυχίου κυνηγίου στο Παλιούρι Χαλκιδικής με προσκλήσεις πρωταθλητών από Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Μάλτα. Ο αγώνας είχε χρηματικά έπαθλα για τις τρεις πρώτες ομάδες και δικαίωμα συμμετοχής είχαν ελληνικές ομάδες στις οποίες θα  μετείχε κάποιος αθλητής που είχε υπάρξει μέλος της εθνικής ομάδας. Ο αγώνας είχε πολύ μεγάλη επιτυχία παρά το γεγονός ότι έλλειψαν οι δύο πρώτοι Έλληνες του τελευταίου πανελληνίου πρωταθλήματος. Οι διοργανωτές δώρησαν στον ΠΣΑΥΚ 1.200 €, για την εθνική ομάδα, πράγμα που ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό, αν αναλογισθεί κανείς τα τεράστια έξοδα του αγώνα. Ο Μανώλης Περιστέρης δεν είναι εδώ απόψε, αλλά με την πρώτη ευκαιρία ο Σύνδεσμος θα του απευθύνει επίσημα τις ευχαριστίες του.

Γ) Το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο Arraial do cabo της Βραζιλίας, την 8-9 Νοεμβρίου 2002. Η εθνική ομάδα με 5 άτομα αναχωρεί την 27η Οκτωβρίου και τα χρήματα της Ομοσπονδίας εξαντλήθηκαν σε αεροπορικά εισιτήρια και παράβολο. Τα έξοδα διαμονή προετοιμασίας και μεταφορικών μέσων θα καλυφθούν από τους ατομικούς χορηγούς των αθλητών. Τα σκάφη για την αναγνώριση και τα κοστούμια της ομάδας θα τα αναλάβει ο ΠΣΑΥΚ.  Τον προπονητικό ρουχισμό της εθνικής θα αναλάβει η CAAN του Δημήτρη Μπαχράμη.

Το μέλος Γιώργος Ιωάννου παρατήρησε ότι το έξοδο για τα κοστούμια της ομάδας δεν είναι απαραίτητο και πάντως δεν θα έπρεπε να το επωμισθεί το σωματείο.

Ο πρόεδρος αντέλεξε ότι οι αθλητές δεν επρόκειτο ποτέ να αγοράσουν οι ίδιοι τα κοστούμια και ότι ο κύριος σκοπός της σύστασης του σωματείου είναι να πηγαίνει η ομάδα στο εξωτερικό με ευπρέπεια και όλες τις διευκολύνσεις που παρέχονται από τις ομοσπονδίες τους στις ξένες αποστολές. Μετά από 2,5 χρόνια λειτουργίας έχουμε φθάσει στο σημείο να μπορούμε να στείλουμε την ομάδα όπως αρμόζει στην Ελλάδα και δεν θα έπρεπε να τσιγγουνευόμαστε το κερασάκι της τούρτας αν θέλουμε πραγματικά κάποια στιγμή να συναγωνισθούμε τους μεγάλους.

Μετά από σύντομη διαλογική συζήτηση, το μέλος Ρομπέρτο Κάλιτς πρότεινε να παραμείνουν τα κοστούμια περιουσία του σωματείου.

Η Συνέλευση υπερψήφισε παμψηφεί την πρόταση του Ρομπέρτο Κάλιτς.

Στη συνέχεια το μέλος Ρομπέρτο Κάλιτς πρότεινε να θεσμοθετηθεί ως προϋπόθεση συμμετοχής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα να απαιτείται πτυχείο ελεύθερης κατάδυσης ΕΟΥΔΑΑΤΚ, επειδή πλέον με την ατομική μορφή του ο αγώνας εγκυμονεί κινδύνους για παιδιά που μπορεί να έρθουν για πρώτη φορά σε αγώνα.

Ο Πρόεδρος δεσμεύθηκε να θέσει την πρόταση ως θέμα της επόμενης Γενικής Συνέλευσης των μελών.

Λόγω του προχωρημένου της ώρας όλα τα υπόλοιπα θέματα αναβλήθηκαν για επόμενη Γενική Συνέλευση και σε αυτό το σημείο ελύθη η συνεδρίασης της Γ.Σ.

Ο Πρόεδρος της Γ.Σ.                          Ο Γραμματέας της Γ.Σ.

Νικόλαος Καμπάνης                           Δημήτρης Σμυρνιώτης.