ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ υπ’ αριθμ. 33 TOY ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ

Στην Αθήνα και στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας, την Δευτέρα, 26 του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2014 στις 21.00 μ.μ. συγκλήθηκε νόμιμα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ σύμφωνα με τα άρθρα 14 και 16 του καταστατικού αυτού. Σε σύνολο 22 ταμειακώς τακτοποιημένων μελών παρέστησαν αυτοπροσώπως τα παρακάτω ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη: 1. Καμπάνης Νίκος, 2. Δερτιλής Λάμπρος, 3. Δεγαΐτας Ιωάννης, 4. Γιάνκος Εμμανουήλ, 5. Μακρής Κωνσταντίνος, 6. Κωστανάσιος Αντρέας, 7. Μαρίνης Σπυρίδων, 8. Δούναβης Γεώργιος, 9. Σιδέρης Γιάννης, 10. Περιστέρης Εμμανουήλ, 11. Ζωνομέσης Βασίλης, 12. Σαραντινός Νικόλαος (εξουσιοδότηση Νίκος Καμπάνης 13. Βασίλης Γκαρούτσος 14. Γιώργος Σωτήραλης, 15. Γιώργος Χρίστης και 16. Χάρης Αντωνάκης (εξουσιοδότηση Μανώλης Γιάνκος) δηλαδή σύνολικά 16 και επομένως υπάρχει απαρτία σύμφωνα με το άρθρο 14 του καταστατικού και η Γ.Σ. προχωρεί στην ημερησία διάταξη.
Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου Νίκος Καμπάνης αναλαμβάνει χρέη προέδρου της Γενικής Συνελεύσεως και το μέλος Γιώργος Δούναβης, χρέη Γραμματέα.

Θέμα πρώτο: Απολογισμός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2014.

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι η τελική θέση της ομάδας ήταν καλή. Έχασε μόνο από ομάδες με τεράστιες διακρίσεις και βαριά φανέλα στο σπορ:
(Ισπανία 11 παγκόσμια ομαδικά, Πορτογαλία 1 παγκόσμιο ομαδικό, Κροατία 1 παγκόσμιο ομαδικό, Ιταλία 8 παγκόσμια ομαδικά και Χιλή 3 παγκόσμια ομαδικά – να μην αναφερθώ σε δεύτερες και τρίτες θέσεις στο βάθρο).
Πρέπει να γνωρίζουμε λίγο ιστορία και να μάθουμε να εκτιμάμε σωστά τα μεγέθη των αντιπάλων…
Από την άλλη πλευρά, η ομάδα δεν είχε καλό κλίμα ανάμεσα στα μέλη της. Δεν ήταν η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά εφέτος υπήρξε ιδιαίτερα έντονο και λίγο έλειψε να τιναχθεί η αποστολή στον αέρα…
Δύο μέλη της ομάδας επέλεξαν εν γνώσει τους την ίδια πρώτη επιλογή στο πρωτάθλημα, από την οποία μόνο ο ένας πήρε βαθμούς.
Δύο βασικοί αθλητές της ομάδας απουσίασαν αδικαιολόγητα από τη δεξίωση λήξης του πρωταθλήματος.

Θέμα δεύτερο: Απολογισμός Ομαδικού Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2014.

Ο πρόεδρος ανέφερε στη συνέλευση ότι τέθηκε ένα θέμα για το «ασανσέρ» και πρότεινε να εγκριθεί ρητά η συγκεκριμένη μέθοδος στο ομαδικό προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Η Γ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε στο ομαδικό πανελλήνιο πρωτάθλημα να επιτρέπεται η τεχνική του «ασανσέρ», δηλαδή ο ένας αθλητής να βοηθά τον άλλο στα πρώτα μέτρα της κατάδυσής του ωθώντας τον προς το βυθό.

Θέμα τρίτο: Εκλογή εκλεκτόρων για την περίοδο 2015 – 2016.

Ο πρόεδρος ενημέρωσε τη συνέλευση ότι η θητεία των εκλεκτόρων έληξε και ότι θα πρέπει να ανανεωθεί. Ο πρόεδρος ανέφερε στη Γ. Σ. ότι δεν θα είναι υποψήφιος, ώστε να μη δεχθεί πίεση από χορηγούς και αθλητές ενόψει παγκοσμίου 2016. Ανακοίνωσε στα μέλη ότι έχει ήδη στα χέρια του τις εξής υποψηφιότητες: 1.Γιώργος Δούναβης, Δημήτρης Κόλλιας και Ροβέρτος Κάλιτς. Ο πρόεδρος ζήτησε από τα μέλη αν υπάρχουν επιπλέον υποψηφιότητες και δηλώθηκε η υποψηφιότητα του Ανδρεά Κωστανάσιου. Η Γ.Σ. προχώρησε σε μυστική ψηφοφορία για την εκλογή των εκλεκτόρων.
Τα αποτελέσματα είχαν ως ακολούθως: Γ. Δούναβης 15 ψήφους, Δ. Κόλλιας 9 ψήφους, Ρ. Κάλιτς 11 ψήφους και Α. Κωστανάσιος 11 ψήφους. Συνεπώς νέοι εκλέκτορες εθνικής ομάδας για τα επόμενα δύο χρόνια είναι οι Α. Κωστανάσιος, Ρ. Κάλιτς και Γ. Δούναβης.

Θέμα τέταρτο: Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2015.

Ο πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη ότι το Ευρωαφρικανικό θα γίνει 4-5 Σεπτέμβρη 2015. Από το Πανελλήνιο αυτό πρέπει να επιλεγεί και η ομάδα του 2016, αφού οι αθλητές της πρέπει να έχουν το χρόνο να προετοιμαστούν για τη Σύρο. Η μοναδική υποψηφιότητα που υπάρχει για την ανάληψη του Ατομικού Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2015 είναι αυτή του Ν.Ο.Λ. Με την οικονομική κρίση να μαστίζει τη χώρα είναι ευτύχημα που έστω κι ένας όμιλος δέχεται να αναλάβει τη διοργάνωση του πρωταθλήματος. Ο πρόεδρος πρότεινε στη συνέλευση να ψηφίσει ημερομηνία για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Η Γ.Σ. με πλειοψηφία 9 ψήφων υπέρ επέλεξε ως ημερομηνία την 6η και 7η Ιουνίου 2015.

Θέμα πέμπτο: Χορηγίες Εθνικής Ομάδας 2015 – 2016.

Μετά από έντονη διαλογική συζήτηση η Γ.Σ. με πλειοψηφία 9 ψήφων υπέρ επέλεξε Ατομικές Χορηγίες αντί Κεντρικού Ομοσπονδιακού Χορηγός που θα αναλάμβανε όλη την ομάδα.

Θέμα έκτο : Συμμετοχή Εθνικής Ομάδας σε άλλα διεθνή επίσημα τουρνουά κατά το έτος 2014 (Κροατία) και 2015 (Μαγιόρκα).

Ο πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη ότι στο Mali Losinj της Κροατίας (Δεκέμβριος 2014) και στη Μαγιόρκα της Ισπανίας (Ιανουάριος 2015) θα γίνουν κύπελλα εθνών και πρότεινε σε όσους βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης να ενδιαφερθούν εγκαίρως να μετάσχουν σε κάποιον από αυτούς τους αγώνες.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι:
Α/Α Αθλητής Όμιλος Βαθμοί
1 Γιάνκος Μανώλης Ν.Ο. Σύρου 339,510
2 Μακρής Κων/νος Ν.Ο. Σύρου 230,850
3 Δερτιλής Λάμπρος Ν.Α.Ο.Α.Μ. Κέκρωψ 225,660
4 Ρίγγας Γιάννης Ν.Α.Ο. Κερκύρας 221,400
5 Μπαρσάκης Δημήτριος ΥΕΝ Χαλκίδας 221,250
6 Καμπάνης Νικόλαος Α.Ο. Πορτοχελίου 100,110
7 Σιδέρης Γιάννης Α.Ο. Πορτοχελίου 91,192
8 Κάτσαρης Γιώργος Ν.Ο. Θήβας 91,038
9 Καββαδίας Γεράσιμος Σ.Φ.Υ.Κ. Γλαύκος 70,633
10 Γκίνης Αλέξανδρος Ν.Α.Ο. Κερκύρας 65,409
11 Περούλης Τάσης Ν.Α.Ο. Κερκύρας 56,076

Ο πρόεδρος ανέφερε ότι εκείνος θα μεταβεί στη Μαγιόρκα ούτως ή άλλως για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Υποβρύχιας Αλιείας, οπότε θα μπορούμε να συνδυασθεί και μια εθνική ομάδα.

Θέματα έβδομο : Κανονισμός – Τράπεζες – Οργανωτική Επιτροπή Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2016 στη Σύρο.

Ο πρόεδρος παρακάλεσε όσους είναι στο οργανόγραμμα της Σύρου για το 2016 να μου δηλώσουν αν μπορούν να αναλάβουν τα καθήκοντα που τους ζήτησε, ώστε να ξεκινήσει η δουλειά για το μεγάλο αυτό γεγονός…

Θέμα ένατο: Πρόταση προέδρου για την απαλλαγή μελών από τη συνδρομή 5 ετών κάθε φορά που αυτά διατελούν Αλυτάρχες σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα (π.χ. Ιωάννου, Ζωνομέσης) ή αναλαμβάνουν την κύρια ευθύνη του περιπτέρου του Συνδέσμου στις Εκθέσεις (π.χ. Κωστανάσιος, Μακρής, Μαρίνης) ή παρέχουν δωρεάν περίπτερο στο Σύνδεσμο σε εκθέσεις του χώρου (π.χ. Δ. Κόλλιας).

Ο πρόεδρος ανέφερε στη Γ.Σ. ότι ο δικαιολογητικός λόγος του τελευταίου θέματος είναι προφανής. Στα μέλη που προσφέρουν τον πολύτιμο χρόνο τους στον ΠΣΑΥΚ και το άθλημα πρέπει να αναγνωρίζεται αυτό όχι μόνο σχηματικά, αλλά και έμπρακτα.

Η πρόταση του προέδρου έγινε ομόφωνα δεκτή από τη Γ.Σ.

Μή υπάρχοντος άλλου θέματος προς συζήτηση, σε αυτό το σημείο ελύθη η συνεδρίαση της Γ.Σ.

Ο Πρόεδρος της Γ.Σ. Ο Γραμματέας της Γ.Σ.

Νικόλαος Καμπάνης Γιώργος Δούναβης